een hele middag waterpolo

< ![if !vml]>Waterpolo 17-02-2018.jpg< ![endif]>Gisteren werden er maar liefst 4 wedstrijden thuis gespeeld, dus de echte waterpolo liefhebber kon zijn hart ophalen. De spits werd afgebeten door het <11 team van Tinie. Hier bleek duidelijk hoe belangrijk zwemtraining is voor waterpoloërs want de sterrollen werden gespeeld door spelers die ook regelmatig hun baantjes zwemmen. De tegenstander was het Y uit Amsterdam. Eigenlijk was het niet echt een spannende wedstrijd want het Y kwam er niet aan te pas. Het ene doelpunt voor Aquawaard na het andere werd gescoord en pas in de laatste minuut lukte het het Y om langs de keeper te komen en de eer te redden met een doepuntje. Eindstand 12-1 voor Aquawaard.

 

De tweede wedstrijd was het 5×5 <13 team. Met Samuel als extra troef konden ze met 9 man/vrouw sterk aan de wedstrijd tegen VZV beginnen. Hier leek het aanvankelijk op een herhaling van de eerste wedstrijd, want Aquawaard wist een voorsprong op te bouwen van 4-0. Het duurde tot halverwege het derde partje voordat VZV ook een doelpunt wist te scoren. Maar Aquawaard liet zich niet van de wijs brengen en maakte datzelfde partje er nog 5-1 van. In de vierde periode leek de tegenstander door te hebben hoe ze het gevaarlijk Aquawaard moesten beantwoorden, maar helaas voor hen was dat te laat in de wedstrijd. Het ging gelijk op en om en om werden er doelpunten gescoord. Uiteindelijke eindstand 7-3 voor Aquawaard.

 

Voor de derde wedstrijd traden de meiden van 5 aan tegen de Watervlo. De eerste ontmoeting had een nederlaag van 12-2 opgeleverd en de nummer 11 tegen de nummer 6 gaf niet echt veel hoop op winst. Maar niets was minder waar. Het eerste doelpunt was voor Aquawaard en waar we een walkover hadden gevreesd werd een super spannende wedstrijd waar in het gelijk opging. Het vervelende was wel dat na de 1-0 voorsprong we 2-1 achter kwamen. Dat betekende telkens dat de Watervlo 1 punt voorkwam en wij bijkwamen. Dat is de verkeerde kant van gelijk op ;-( (als je begrijpt wat ik bedoel) Het laatste partje was het nog 5-5 en aan beide zijden begon een soort paniekpolo te ontstaan waarbij van buiten de 5 meter werd geschoten op het doel. Helaas voor ons lukte het bij de Watervlo beter dan bij ons en kwamen we met nog 1 minuut te spelen op achterstand. De overwinning was zo dicht bij geweest deze keer………… Op de tribune verlegden we meteen onze grenzen en begonnen we te duimen voor een gelijkspel. Helaas mocht dat niet meer gebeuren want in de laatste momenten van de wedstrijd ging er nog eentje in en verloren we met 7-5. Later hoorden onze meiden de Watervlooien in de kleedkamer tegen elkaar zeggen dat ze niet konden geloven dat ze tegen de 11e hadden gespeeld. Steek dat maar in je zak dames want dat is een verdiend compliment. Jullie hebben super goed gespeeld en hadden zeker verdiend te winnen.

 

De laatste wedstrijd was aan de heren, die het hoofd moesten bieden aan DAW. DAW is vorig jaar gedegradeerd en onze heren gepromoveerd naar deze divisie dus logisch gezien een zware wedstrijd. Dat werd het ook. Ondanks de coaching van Bart vanuit het doel was de verdediging niet dicht te krijgen en kreeg hij de ene na de andere bal om zijn oren. Halverwege het tweede partje lukte het Arjen om het eerste doelpunt voor Aquawaard te scoren maar toen was het al 4-1 voor DAW. DAW kende geen genade en ging in het tweede partje door met scoren tot 8-1. In het derde partje scoorde Lloyd een doelpunt. Dat was even een opsteker voor de mannen die inmiddels met 11-2 achter stonden. De zege tocht van DAW ging verder en aan het eind van het vierde partje stond het 2-18. Met nog 36 seconden op de klok maakte Lloyd er 3-18 van zodat Aquawaard toch nog het laatste woord had in deze wedstrijd. 😉 Grappig bij deze wedstrijd waarin grote spierbundels enorme hoeveelheden water verplaatsten, was dat de sfeer nog steeds heel leuk bleef. Als doorgewinterde meiden-supporter zag je duidelijk het verschil.;-)  Super!!

 

Iedereen top gespeeld! Degene die gewonnen hebben gefeliciteerd en de andere teams volgende keer beter.

 

Groetjes van de tribunefanclub

Connie