Weer een stapje dichterbij een overwinning

Na vorige week waarin we bijna hebben gewonnen van Haerlem was vandaag VZV uit IJmuiden aan de beurt. Wat een zinderende wedstrijd was het. En wat een groot team hadden ze!! Maar liefst 5 wissels. Dat was natuurlijk heel intimiderend voor ons kleine teampje met 1 wissel. Maar wat hebben we goed partij gegeven zeg!! Met 

 

Emma op het doel hadden we Myrthe, Ricia en Iwan als wedstrijdzwemmers over als aanvallers in het veld. Marleen, Midas en Roos namen de verdediging voor hun rekening. Donna May bleef op eigen verzoek als eerste op wissel. 

Het ging heel goed en het duurde bijna twee minuten voordat het eerste doelpunt viel. Helaas was dat aan de verkeerde kant maar wat is een doelpuntje. Ook het tweede doelpunt was voor de tegenstander maar gelukkig maakte Myrthe het eerste doelpunt voor ons net voor het einde van het eerste partje. Eer in elk geval gered. 

In het tweede partje kwamen we ijzersterk terug met drie doelpunten achter elkaar en kwamen we op 4-2 voorsprong. Dat was gaaf!! Van daar uit ging het een beetje om en om. Het werd 4-3, 5-3 en aan het einde van het tweede partje 5-4. In het derde partje zette de tegenstander alles in wat ze meegebracht hadden en kwamen ze langszij met 5-5, wat door ons weer werd veranderd in 6-5. 

Ook in dit partje ging het weer om en om. De vermoeidheid begin een beetje mee te spelen aan onze kan en ineens werden er een aantal foutjes gemaakt waardoor de tegenstander vrij makkelijk richting ons doel kon komen. Het werd 6-6, 6-7, 6-8 en 6-9.We sloten ook net als in het eerste partje af met een doelpunt voor ons en het derde partje eindigde met 7-9. Emma en Iwan zijn toen gewisseld en we gingen er weer vol in. 

Binnen 1 minuut stond het 7-10. Maar toen kwamen we op stoom en werd het gedeeltelijk rechtgetrokken naar 8-10 en 9-10. Met nog twee minuten te spelen moest een gelijkspel mogelijk zijn. Maar helaas is het niet gelukt. Een momentje van oplettendheid en vermoeidheid zorgde ervoor dat we in plaats van de gelijkmaker twee doelpunten tegen kregen. Eindstand dus 9-12. 

We zaten er deze week ZOOOOO dicht bij jongens. Jullie hebben ALLEMAAL supergoed gespeeld. Helaas niet gelukt om te winnen maar de volgende keer…….. Dan pakken we ze 😉 

Ik heb superveel mooie momenten gezien en het was superspannend. Even speciaal wil ik noemen de snelle aanval na uitkomen die begon met Emma en huphup via Myrthe (of was het Ricia ??) en Donna May een doelpunt werd. 

Dat was helemaal volgens het boekje. En de 5 meter van Ricia natuurlijk!! Jij mag voortaan alle 5 meters nemen!! Ook werd er veel beter genummerd en mannetje gehouden. 

Natuurlijk zijn er ook dingen die misgingen. Ik snapte niks van de eigen regeltjes van de scheidsrechters. ;-( 

Nummer 13 die iedereen er uit zwom waardoor we de bal kwijtraakten, niet goed terugkomen waardoor, zeker bij de laatste twee doelpunten, de tegenstander alleen voor de keeper kwam te liggen. Maar weet je, het kan altijd beter en daarom train je ook! Om beter te worden. Soms lijkt het misschien op de training saai, omdat je bepaalde oefeningen al vaker hebt gedaan maar bedenkt dan, dat je ze op een bepaald moment moet kunnen uitvoeren zonder dat je er bij na hoeft te denken. Ik weet zeker dat het Nederlands Team ook een heleboel dingen traint die ze al heel vaak hebben gedaan. Zowel Peter als Tom hebben de wedstrijd gezien dus ze weten waar aan gewerkt moet worden.  Ga zo door. Ik zien jullie elke week groeien, het seizoen is nog niet op de helft dus er kan nog van alles gebeuren.

 

groetjes Connie en Afra